Shallya-kostume

Til sommer skal jeg deltage i Khypris år 0 rerun . Jeg skal spille novice i Shallya-kirken, en karakter, som er født og opvokset i Tilea.

Tidligere Shallya-dragter: 

Jeg har spillet med i Shallya-kirken en del gange før. Her kommer et par billeder af dragter, jeg har brugt tidligere. Det første billeder fra Pleitdorf I og de to sidste fra Pleitdorf II.

 

Inspiration til den nye dragt

 

Skitse:

Dragten består af knælange bukser (gråt eller naturfarvet hør) og en lang skjorte/underkjole (i hør eller tynd bomuld, hvid). Overkjolen i hvid hør skal have snit som den lysegrå overkjole på billedet herover, med snit under brystet og åben i siderne, holdt sammen med snøre. I den dybe v-udskæring planlægger jeg at indsætte en trekant af mørkerødt hør, og udskæringen skal muligvis være kantet med rødt hør. På det røde stykke har jeg tænkt mig at brodere Shallyas symbol med rødt. Kjolen skal have påsnørede ærmer på overarmen, som skal have Shallyas symbol broderet på med mørkerød tråd. Kjolen har hætte for at understrege min rolles lidt rebelske karakter og er knælang (muligvis flosset i kanten) for et mere ungdommeligt udseende (min rolle er en del yngre end mig selv). 

I forhold til mønster har jeg mønstre til Italiensk renæssance fra Period Patterns, som jeg muligvis vil tage udgangspunkt i til overkjolen. Det burde dog være et overskueligt projekt, især hvad jeg laver en prøvemodel først.

 

Prøvemodel

Prøvemodel syet af et gammelt dynebetræk.

Jeg er blevet så glad for min prøvemodel, at jeg et kort øjeblik overvejede at bruge den som kostume 🙂 Jeg har med vilje gjort lidt ekstra ud af den for at kunne bruge den som ekstra kostume til scenariet, i tilfælde af at den anden bliver våd. Forstykket var alt for stort, så det er syet ca. 4 cm ind midt for. Derved er udskæringen blevet mindre dyb og taljen måske lidt lavere? Jeg har efterfølgende rykket taljen en cm op på mønstret (overvejer om den skal endnu højere op?) Jeg har erfaret at ærmerne skal være bundt sammen 3 steder langs armen og 3 steder oppe på skulderen (men ikke for langt nede i ærmegabet, for det påvirker bevægelsesfriheden). Jeg overvejer at lave ærmer, kropsdel og hætte i dobbelt lag stof eller med for, primært for at undgå belægninger i ærmer/ærmegab. Jeg har tilføjet en lomme foran. På prøvemodellen har jeg foran sat skørtet på med læg og bagpå med rynketråd. Jeg har besluttet mig for at rynketråd giver det bedste resultat.

Færdig dragt

Den færdige dragt af syet af hørrester i hvid og æggeskal (lidt mere cremefarvet hvid). Jeg har lavet for i ærmer, hætte og kropsdel (hvid bomuld). Den er blevet tæt på perfekt – jeg kunne dog godt have drømt om en lidt dybere hætte/længere hætte (drejer sig om ca. 5 cm.). Jeg har lange broger til at have under og en kort underkjole (begge dele godt slidt). I tilfælde af at det bliver meget koldt har jeg også et par lange bukser og man vil også sagtens kunne have en lang underkjole til. Jeg har købt en strikket cardigan i genbrug (hvid med knapper) til at have over – havde tænkt mig at trashe den (lave huller i den og gøre den beskidt), men kan ikke helt nænne at ødelægge et godt stykket tøj.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/